KakiReview

KakiReview : Rumah Teres CasaView di Cyber South berdekatan di Putrajaya dan Cyberjaya

CASA VIEW @ CYBER SOUTH BY MCT


Hari ini, saya nak buat review tentang projet baru MCT, Casa View @ CyberSouth.
Korang pun tahu, sekarang nak cari rumah teres kat Putrajaya atau Cyberjaya mmg susah. Developer asyik nak buat condo je.😭😭Agak sempit untuk yang berkerluarga nih. Jadi #CyberSouth nie adalah jenis rumah TERES! YEAY! 😃😃😃😃
hehehe.
saya beli rumah kat #CyberSouth nie.

Rumah teres yang berkonsep open garden. LAWA…

Berminat tak dengan rumah teres? Sambung baca ke bawah. Kalau tak bace rugi. Sebab takde review yang best macam neh!

Ape yang saya nak cerita nie adalah sebab kenapa client-client suka dengan projek ini.

Master Plan

master-plan

Jika kita lihat planning MCT, akan ada Central park serta Community club dikawasan ini.

Didalam taman ini akan terdapat Kolam infinity menghadap tasik , Taman permainan dan juga Club house.

LOKASI dan ACCESS

Lokasi menarik, cuma 5 min je ke putrajaya dan cyberjaya. Dekat dengan kedai makan. Steamboat pun adeDekat dengan highway. Ade 5 highway yang dekat kalau nak pergi kerja. MEX, Elite, SKVE, ELITE, Putrajaya KLIA Expressway. Senang la korang nak pergi kerja. Sekolah pun dekat. Ade 3 sekolah antarabangsa kat sini. Senang tak perlu pergi jauh-jauh nak hantar anak sekolah. University pun dekat. Hujung minggu anak-anak boleh balik basuh baju kat rumah.

Shopping

Kawasan ini pun dekat dengan beberapa shopping mall.

Yang paling saya suka adalah IoI City mall. Mall yang baru. Terdapat pelbagai jenis kedai. Toy r Us yang paling best. Memang kerja beli mainan untuk anak je. Ice Skating Rink pun ade disini. Besar.

ioi-city-mall

 

Konsep garden

Ape tu? Haa, Konsep open garden nie maksudnya?

Abang2 atau akak2, buka je pintu belakang akan ade 25 kaki garden! Hijau je, anak-anak pun boleh main kat belakang. Ala, macam duduk kat kampung dulu. Cuma nie rumah teres la.

Setiap bilik pula ade BALCONY. Boleh tengok taman cantik-cantik. Kalau rumah konsep taman tapi tak boleh nak tengok, baik simpan je taman tu dalam store. Betul tak? 

Boleh anak-anak baca buku dan study kat balcony. Researcher pun dah research. Kalau study ditempat yang tenang, hijau-hijau, InsyaAllah mudah untuk anak-anak study.

Security & Gated 24 Hour ( Free for 1 YEAR)

Siap ade parameter fencing + guard house yang ade CCTV 24 jam. Masuk awal pun tak risau sebab guard dah ade. 1 tahun free pulak tu. Kalau takde guard, mesti kena tunggu ramai-ramai jiran pindah dulu baru berani.😓😓

Abang-abang, akak-akak pun tak risau nak bagi anak kayuh basikal depan rumah. InsyaAllah selamat. Ade guard.

Jika ada pertanyaan, jangan segan untuk hubungi kami di kaki property ye.

 

Join The Discussion