KakiReview

KakiReview: Desiran Bayu , Rumah teres yang murah di Puchong.

Puchong

Saya pasti Puchong ini adalah kawasan yang pasti anda kenal. Jadi saya nak cerita tentang satu projek rumah teres yang murah di Puchong. Projek ini bernama Desiran Bayu. Sebenarnya, dahulu kawasan Puchong ini dipenuhi dengan burung puchong! Mungkin Bandar Puchong ini mendapat nama dari burung tersebut.

Terdapat 3 Badan yang menjaga kawasan Puchong

  1. Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, DBKL
  2. Majlis Perbandaran Petaling Jaya, MPSJ
  3. Majlis Perbandaran Sepang, MPSepang

Ini adalah peta kawasan Puchong kepada yang tidak tahu kawasan tersebut.

 

Kawasan yang sangat pesat membangun ini, harga atau nilai hartanah ini adalah sangat mahal. Agak sukar bagi kita untuk memiliki unit di situ. Sangat sukar untuk mencari rumah murah dan mampu milik.

Jadi berapa harga rumah teres disekitar kawasan Puchong?

RM 437 psf! atau dengan lebih mudah, RM 610,000 untuk rumah teres! Sangat mahal. Anda perlu sekurang-kurangnya gaji minimum bersama dalam RM 10,000 jugak la.

Agak sukar untuk yang mempunyai gaji pertengahan untuk membeli rumah. Jadi, bagaimana cara kita nak mencari rumah teres yang murah di Puchong? Developer LBS telah memberikan jawapan. Kerana ada permintaan yang tinggi untuk rumah teres murah di Puchong, LBS membina kawasan perumahan yang bersebelahan tasik.

Eh? Rumah murah di Puchong dan berhampiran tasik?

Inilah projek Desiran Bayu!

Saya share video dahulu, tengok sehingga habis ya.

Bagaimana? Cantik kan projek Desiran Bayu ini?

Satu perumahan teres dua tingkat baru yang sesuai untuk bekeluarga. Anda boleh megayuh basikal di tasik bersama-sama anak anda. Banyak aktiviti kekeluargaan yang boleh dilakukan. Kehidupan yang tenang di tengan-tengah kawasan yang sibuk.

Sekarang saya akan kongsi sedikit tentang projek rumah teres dua tingkat ini.

Desiran Bayu, Puchong

 

Lokasi

Desiran Bayu terletak di kawasan tanah rizab melayu. Ini saya share peta lokasi.

peta desiran bayu

Kalau anda tahu projek D’Island, Desiran Bayu ini bersebelahan dengan projek tersebut. Kalau nak membeli rumah di D’Island, dalam jutaan juga tu. Jadi anda boleh tahu bahawa kawasan Desiran Bayu adalah kawasan Prime.

Kawasan perumahan ini dibina berdekatan dengan tasik yang bersaiz 43 ekar. Besar tu.

photo_2017-01-21_23-55-53

Ini adalah gambar kawasan taman yang bersebelahan dengan tasik. Jadi selepas anda penat bekerja, balik dirumah boleh anda beriadah dengan keluarga tersayang. Boleh melihan anak-anak anda berlari-ari dikawasan tasik, isteri pula boleh membaca novel. Kawasan yang berangin. Selalunya saya akan memanggil kawasan ini kawasan Lepak Teh Tarik. Lepak disini, teh tarik, rokok. Layan.. =D

Pelan Rumah

Untuk rumah teres, built up adalah 18′ x 60′,1280 sf

mempunyai 4 +1 bilik dan 3 bilik air.

Ruang yang cukup untuk keluarga,

plan 1st

First Floor

Plan ground

Ground Floor

Pelan rumah ini pun menarikkan?

Saya akan share sedikit gambar didalam rumah Desiran Bayu. Ini adalah gambar untuk rumah jenis teres ye.

photo_2017-01-21_23-55-09

Ruang Tamu

photo_2017-01-21_23-55-12

Dapur

photo_2017-01-21_23-55-15

Ruang Makan

photo_2017-01-21_23-55-27

Bilik tidur

photo_2017-01-21_23-55-39

Master Bedroom

Selain dari rumah teres terdapat juga rumah jenis cluster link dan juga semi D. Semua rumah di projek Desiran Bayu, Puchong ini dibawah market value. Jadi harge Semi-D ini masih mampu milik.

Jadi berapa harga rumah teres ini? Cuma bermula dari RM470,000 sebelum rebate! booking pula cuma RM2000 sahaja. Kalau nak tahu pakej rebate, perlu lah hubungi kami terlebih dahulu.

Sekarang rumah ini didalam fasa ke 5, fasa 6 akan dibuka tidak lama lagi.  Fasa 1~5, rumah teres sudah sold out. Jadi jangan tunggu lama.

Hubungi kami sekarang untuk memiliki rumah teres murah di puchong.

 

 

 

Join The Discussion